Joomla in goede conditie

Om Joomla goed te kunnen draaien moet je het goede optimaliseren, en het slechte eruit filteren.
Als je gaat bezuinigen op webhosting dan kun je er rustig vanuit gaan dat je dit een keer op je boterham krijgt. Je kunt niet voor een dubbeltje op de eerste rij zitten. Met een beetje logisch verstand kies je voor een webhoster die veiligheid belangrijk vind, en indien nodig klanten actief benadert en adviseert.

Stel dat je een verouderde Joomla 1.5 hebt draaien en dat deze gehackt wordt? Dan is dit niet leuk natuurlijk, maar deze wordt dan wel gebruikt om anderen schade toe te brengen. Dat kan zijn om spam te versturen, maar misschien voor ING phishingmails.

Veiligheid is belangrijk, en Hithost Webhosting streeft dit ook proactief na. Maar naast veiligheid is ook optimalisatie belangrijk. We lezen steeds vaker one liners als “geoptimaliseerd voor Joomla of Magento”. Klopt dit wel, en hoe zit dat eigenlijk?

Het optimaliseren is eigenlijk het aan of uitzetten van vele features, meer niet. Als we naar Magento kijken: deze webwinkel is leuk en populair maar enorm zwaar om deze überhaupt in een shared omgeving te draaien. Vaak komt de klant toch terecht in de VPS of Managed server. Daar staat weer de nodige euro’s per maand tegenover.