Caching

Een van de meest invloedrijke optimalisaties die je voor je website kunt uitvoeren is het gebruik van caching. Wanneer een bezoeker of “verzoek” naar de server komt, voert WordPress een reeks acties om code, middelen, plug-ins, thema’s, media en content te laden. Elke actie veroorzaakt een vertraging in dat proces, en als je dat maal 100 keer doet zul je merken dat de prestatie toch anders wordt. Bij caching wordt het wel veel makkelijker om aan het verzoek te voldoen en de opgevraagde pagina’s te laten zien. Caching doe je met behulp van een plug-in zoals bijvoorbeeld WP Super-cache of in de cloud via een Content Distribution Network (CDN). Er is niets mis met het gebruik, zowel in combinatie met elkaar.

Minder Add-Ons

Gebruik alleen plug-ins die je echt nodig hebt om je website te maken zoals jij dat wilt. Verwijder eventuele ongebruikte plug-ins die niet actief zijn, maar verwijder ook plug-ins die leuk lijken maar niets toevoegen. Vergeet niet, wanneer WordPress laadt het eerst de lijst met plug-ins en thema’s moet afgaat. Hoe minder dingen om te laden, hoe sneller je site. Dit is niet alleen voor de prestaties, maar ook om veiligheidsredenen. Minder code betekent minder potentiële kwetsbaarheden.

Caching Headers

Dit verhaal lijkt op caching, maar krijgt een ander uitleg. Als je de juiste caching headers op je site gebruikt zoals verlopen, ETAG, en Cache-Control, is het aantal verzoeken te beperken en zullen bezoekers gewoon opnieuw gebruik maken van de inhoud die is opgeslagen in hun lokale browser cache. De meeste gangbare browsers (Chrome en Firefox) hebben een implementatie van HTTP-cache. Dit betekent dat als een server reageert met de juiste HTTP header richtlijnen, zal de lokale browser deze herkennen en resultaten bewaren. Dit betekent dat wanneer de gebruiker op je website navigeert, zullen ze de cache zien die al lokaal zijn opgeslagen. Dit kan worden gedaan met de W3TC caching plug-in.

Optimaliseer afbeeldingen

Werken met afbeeldingen kan moeilijk zijn, maar het is belangrijk om aandacht te besteden aan de beelden die worden gebruikt op de site. We hebben deze fout in het verleden. Comprimeren en optimaliseren van afbeeldingen voor het web is een uitgebreid onderwerp, dus we raden u aan om wat tijd besteden aan onderzoek. Er is een groot artikel met Google over hun aanbevelingen voor het optimaliseren voor het web , met inbegrip van vector en raster afbeeldingen. Ze spreken ook voor het gebruik van web fonts in plaats van gecodeerde teksten, met behulp van CSS3 effecten waar mogelijk.