Volgens security researcher Securi was november weer gehaktdag onder de websites met een veiligheid van lik me vessie. Dat kunnen wij wel beamen want onze online actie deze maand zag er niet veel beter uit. Natuurlijk trotseren wij de reacties van website eigenaren die laconiek reageren op onze bevindingen, of gewoonweg niet geloven.

Tot nu toe hebben we 42 bedrijven gecontacteerd die wij gehackt en wel via Google hadden gevonden, daarvan zijn er 14 opgelost en staat de rest staat er nog gehackt bij. Leuk ? Allerminst want daar zitten bedrijven tussen die producten verkopen, financiële diensten aanbieden en zelfs notarissen.

Het vervelende is dat er geen optimale manier bestaat om deze bedrijven te contacteren en direct serieus het probleem voor te leggen. Ze schrikken van het “vreemde” telefoontje, ze hebben de kennis niet dus het verhaal is moeilijk over te brengen, of …”oh dat is niet zo mooi, ik zal het doorgeven”. Wij weten dan direct al dat niemand er iets mee doet.

Zo vonden wij ook een bekend webdesign en marketing bureau (we zeggen lekker niet welke) en Google had ze inmiddels al getrakteerd op een domeinnaam nominatie “deze website is mogelijk gehackt”. Hoe gek, maar niemand wist het. (wij wel) Ook hadden ze een dikke 21.000 pagina’s in Google staan (joepie), met blote vrouwen en geldleen pagina’s en nog meer rommel. (okay…minder leuk) Wij kwamen uiteindelijk in contact met de eigenaar. Die was niet superblij maar had eerder een arrogant toontje van …mmm zal wel..zal er naar kijken. Verder niets meer van gehoord. Volgende dag was de hack verwijderd.

Maar er is hoop aan de horizon. Gelukkig gaat Google in 2017 harder optreden en dat mag best. Het kan niet zo zijn dat mensen die op internet zoeken naar een product (misschien dat van u) en niet wetende op een verkeerde link klikken.

De ellende van november is een bekende, de saaie SEO spam.

De ingeperste malware maakt doorway pagina’s voor honderden willekeurige trendy zoekwoorden, van nieuws aan porno. Voor nep pagina’s, gebruiken ze kopieën van aantal legitieme sites (waarschijnlijk rekening houdend met de nieuwste Google’s “mobiele eerst” aanpak).

Dit is wel saai maar een absolute killer want binnen de kortste keren stamp je Google helemaal vol en is het gedaan met je website. Wij doen deze research (actie) al sinds februari 2015 en hebben ontelbare bedrijven geholpen waarvan sommige naar Hithost zijn overgestapt om verschillende redenen.

Heeft u nou het vermoeden dat er iets mis is met uw website, bel ons dan op: 088 – 340 1340