Securi heeft de laatste tijd weer wat posts gepubliceerd m.b.t. SEO spam en nog veel meer waarmee kwaadwillenden WordPress websites vernaggelen. Nog niet zo lang geleden was er een lek (geheim) waar de update server van wordpress mee misbruikt kon worden, na het dichten gingen hackers verder met de REST API.

En niet lang daarna begon de ellende voor vele websites. Enkele honderden waren direct de gelukkige. Elke spam post had ongeveer 200 links naar 100 unieke websites. Helaas zijn er nog vele website eigenaars die nergens van weten en totaal geen knowhow hebben om de rommel buiten de deur te houden.

Begin Maart zagen we wer een black hat SEO scam voorbij komen waarbij complete posts werden ge-hijacked. Binnen de kortste keren was je post weg en stond er ineens “Bekijk Film Online Streaming & Download” (ned vertaling).

Ook viel dit bijna samen met de “politieke onenigheid” die we onlangs hadden en waren er vele websites het haasje, zo ook de hoofd website van een automerk die nog steeds een hack heeft. Dit hebben wij ze laten weten maar we kregen nog geen reactie.