Een van de lullige ervaringen die je als website eigenaar kan hebben is op de zwarte lijst van Google te komen, leuk is anders.

Als de grootste zoekmachine ter wereld, neemt Google veiligheid best serieus. Hun web spam team waarschuwt zoekers wanneer ze gevaarlijke activiteiten detecteren afkomstig van een website in de Google-index.

Ze zijn natuurlijk niet de enige in het opsporen van malware en het plaatsen van waarschuwingen op websites. Sommige bedrijven hebben hun eigen blacklists of maken gebruik van de Google Safe Browsing API. Dit geldt ook voor andere zoekmachines, zoals Bing en Yandex; antivirus bedrijven, zoals Norton, McAfee; en browsers, zoals Firefox en Microsoft IE / Edge. Al deze technologische bedrijven geven prioriteit aan de veiligheid van hun gebruikers.

Verreweg de meest beruchte malware waarschuwingen is afkomstig van Google. U kunt deze waarschuwingen zien naast de zoekresultaten, in uw Google Search Console-account, of door direct naar uw site te gaan en de rode waarschuwingspagina bekijken.

Het is gebruikelijk voor hackers om server resources te misbruiken om malware, web spam en phishing-pagina’s aan bezoekers te laten zien, en daarbij black hat tactieken gebruiken. Als uw site wordt weergegeven met malware waarschuwingen van Google, zullen hun rapporten nuttige informatie en classificaties laten zien om u te leggen waarom je website gemarkeerd is.

We keken naar 40 sites die op de zwarte lijst van Google staan en zagen een reeks van diverse extra waarschuwingen onder de Site Safety sectie Details van het Google rapport.

Hier is een lijst van die gegevens:

– Sommige pagina’s op deze website installeren malware op uw computer.
– Sommige pagina’s op deze website leiden bezoekers naar gevaarlijke websites die malware installeren op computers van bezoekers, waaronder: gevaarlijk-website.com
– Gevaarlijke websites zenden bezoekers naar deze website, waaronder: gevaarlijk-website.com
– Sommige pagina’s op deze website te sturen bezoekers naar de volgende gevaarlijke websites: gevaarlijk-website.com
– Aanvallers op deze site zou kunnen proberen om u te verleiden om software te downloaden of het stelen van uw gegevens (bijvoorbeeld wachtwoorden, berichten of credit card informatie).
– Sommige pagina’s op deze website sturen bezoekers naar gevaarlijke websites.
– zomaarwebsite.com is niet veilig om op dit moment te bezoeken.
– Sommige pagina’s op zomaarwebsite.com bevatten op dit moment misleidende inhoud.
– Aanvallers op deze site zou kunnen proberen om u te verleiden tot het installeren van programma’s die uw surfervaring schaden (bijvoorbeeld door het veranderen van uw homepage of het tonen van extra advertenties op sites die u bezoekt).
– Safe Browsing heeft onlangs geen schadelijke inhoud gezien op zomaarwebsite.com